Even onze trainers voorstellen

Onze trainers zijn goed te herkennen aan het gele trainingsjack met het PRO soccer skills logo dat is verzorgd en bedrukt door SNELDERS SPORT.
Stacks Image 548
Roël  Fernand
Roël Fabian Fernand werd op 11 januari 1983 in Paramaribo geboren. Roël groeide op in Arnhem, waar hij in de jeugd van Vitesse 1892 speelde. In zijn jonge jaren is Roël een van de beste straatvoetballers van Arnhem. Op het  bekende Van Verschuerplein in Arnhem vertoont hij dagelijks zijn kunsten tussen jongens als Nicky Hofs en Theo Janssen. Via profclub Top Oss komt hij in de top van het amateurvoetbal terecht, als trainer Hans Kraay hem naar vv Lienden haalt. Tijdens de acht jaar waarin Roël bij Lienden actief is, promoveert het team van de 4e naar de topklasse. Na Lienden volgen topklasser De Treffers en hoofdklasse clubs Bennekom en Presikhaaf. Op dit moment is Roël actief bij Arnhemse Boys Schuytgraaf. Samen met Johan Cruijff was Roël te zien in het SBS programma de Aftrap. Tijdens zijn voetbal carrière haalde hij in Arnhem zijn CIOS diploma en trainersdiploma TC 3. Hij werkt parttime als sportleraar bij de BSO, waar hij samen met Raoul Berends sportlessen geeft aan kinderen van 3 tot 12 jaar. Ook organiseert hij jaarlijks een groot sportkamp in Arnhem waar veel kinderen aan meedoen.
Stacks Image 553
Raoul Berends
Geboren en getogen Arnhemmer Raoul Berends werd op 12 augustus 1988 geboren. Als voetballer speelde hij bij de jeugd van ESA. Na twee jaar in het 1e elftal te hebben gespeeld, stapte hij over naar AVW’66 in Westervoort, waar hij in de 2e klasse zaterdag kampioen werd. Na een jaar verkaste hij naar DTS’35 in Ede, waarmee hij in de 1e klasse kampioen werd en in de hoofdklasse zaterdag speelde. Na 3 jaar DTS’35 kwam Raoul bij zondagshoofdklasser de Bataven in Gendt terecht. Helaas kwam hij daar door blessureleed nooit aan spelen toe. In plaats daarvan richtte hij zich op het trainerschap bij de jeugd van zijn oude club ESA.
Na het behalen van zijn CIOS en Trainer/Coach 3 diploma’s ging Raoul aan de slag bij een buitenschoolse opvang (kinderopvang Partou) als pedagogisch medewerker/sportleraar. Ook heeft Raoul een Fitnesstrainer A diploma behaald via F!tvak.
In het jaar 2015/2016 gaat Raoul als assistent trainer 1e elftal bij ESA aan de slag en volgt hij de Trainer/coach 2 cursus van de KNVB. 
Raoul geeft samen met Roël Fernand sportlessen aan kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Ook organiseert hij jaarlijks een groot sportkamp in Arnhem waar veel kinderen aan meedoen. In 2015 werd de droom van Raoul en Roël, om samen een voetbalschool te starten, werkelijkheid met de oprichting van PRO soccer skills.
Stacks Image 1266
Sven van de Wouw
Sven van de Wouw werd op 29 januari 1995 in Tiel geboren. Als voetballer speelde hij in de selectie elftallen van DIO’30, Jonge Kracht, SML en ESA waar hij als verdediger in de 2e divisie landelijk speelde tegen clubs zoals PSV, VVV/Helmond Sport en NEC. Na opgeschreven te zijn door PSV volgde er helaas geen verdere uitnodiging vanwege blessureleed. Op de helft van zijn eerste seizoen bij ESA 1 besloot Sven te stoppen vanwege blessureleed en ging verder als coach. Vanaf seizoen 10/11 begon Sven als assistent trainer bij zijn oude club Jonge Kracht bij de D1. In seizoen 12/13 behaalde hij zijn TC3 via het CIOS ter Arnhem, en maakte dat seizoen de overstap van Jonge Kracht naar Sportclub Bemmel. Binnen Sportclub Bemmel was hij actief als trainer van de F1, hoofd coördinator CIOS trainingen, en actief binnen het bestuur op voetbaltechnisch gebied. In 2014 zocht Sven de stap hogerop bij ESA E1 om het jaar erna zijn TC2 te halen. Ondanks deze mooie kans mistte hij het oude nest, en keert volgend jaar weer terug naar Sportclub Bemmel als trainer van de E1 en als trainers coördinator (TRC) voor de E & F jeugd. Naast zijn grote liefde voor het voetbal studeert Sven Small Business & Retail Management op de Hogeschool in Nijmegen, om in de toekomst zelfstandig ondernemer te worden op logistiek gebied.
Stacks Image 563
Driss Jeniyeh
Driss is op 10 september 1978 geboren in Arnhem. Als zoon van een enorme voetbal liefhebber werd het spelletje met de paplepel in gegoten. Op vijf jarige leeftijd begon Driss te voetballen bij V.V. Arnhemia. Hier doorloopt hij zijn jeugdjaren als kleine verdediger totdat hij bij V.V. Rheden belandt op 16-jarige leeftijd.
Geïnspireerd door goede trainers gaat Driss daar beseffen dat naast fysieke en technische kwaliteiten, ook tactiek een belangrijke rol speelt in het voetbal. Op zijn tweeëntwintigste vertrekt hij om voor een periode in Nijmegen en omgeving te gaan voetballen. Dit doet hij ondermeer bij clubs zoals SV Hatert, Rood Wit en TGB. Op 28-jarige leeftijd keert Driss weer terug op de Arnhemse velden. Ook hier blijven zijn kwaliteiten niet onopgemerkt. Al snel speelt Driss bij verenigingen zoals Jonge Kracht en Babberich.
Driss wilt nu vooral de eerder genoemde inspiratie doorgeven aan kinderen. Zodat zij op nog jongere leeftijd geïnspireerd worden om het beste uit jezelf te willen halen.